Online Vegan Beslenme Okulu

Vegan Beslenme Okulu Mutfak Eğitimleri ile devam ediyor. Hem sağlıklı vegan tarifler öğrenecek hem de vegan beslenme ile ilgili bilimsel bilgiler edineceksiniz.

1.Ders:
Sağlıklı vegan mutfağa giriş
Yeterli ve dengeli vegan beslenme için besin grupları nasıl planlanmalı?
Protein dengesi nasıl planlanır? Tüyolar, hayatı kolaylaştıran öneriler vs.
Bitkisel protein ile hayvansal protein arasındaki farklar
Protein içeren menü örnekleri
Vegan beslenerek kas kazanmanın yolları

2.Ders:
Bitkisel gıdalarla yeterince kalsiyum sağlayabilir miyiz?
Hayvansal süt ve süt ürünleri kemikleri gerçekten güçlendiriyor mu?
Süt, çocuklar için uygun mu?
Kalsiyum için bitkisel kaynaklar ve tüyolar

3.Ders:
Bitkisel demir ile kansızlıkları giderebilir miyiz?
Demir içeren menü örnekleri

4.Ders:
Bebek ve çocuklarda vegan beslenme
Gebelerde vegan beslenme de dikkat edilecek hususlar
Bebek ve çocuklarda protein, kalsiyum, demir, omega 3 alımları

5.Ders:
Sporcularda vegan beslenme
Sporcularda protein alımları nasıl olmalı?
Dayanıklılık sporlarında vegan beslenmeni önemi
Antioksidanların sporcular için önemi
Özel sporcu menüleri

Saat: 18.00 – 19.00

Kurs süresi: 5 oturumdan oluşan eğitim 6 saat sürecektir.
İlk oturum 18.00-20.00 arasında yapılacaktır. Katılım linki, eğitimin yapılacağı günler e-posta ile iletilecektir.

Katılım Bedeli
Katılımcı: 350 TL
Bümed indirimli katılımcı: 250 TL
Kevser Başkara indirimi: 250

Eğitmen: Kevser Başkara, 1988 yılında doğdu. Lise Eğitimini İskenderun İbani Sina Anadolu Lisesi’nde, Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamladı. 2015 yılında vegan yaşama geçiş kararıyla beraber %100 vegan beslenmeye başladı. Türkiye’nin ilk vegan diyetisyenidir. Tasarladığı ve hayata geçirdiği, Açık Radyo’da 3 yayın dönemi “İnsanın ve gezegenin sağlığı için bitki temelli beslenme” sloganlı Vegan Sağlık Programı’nı İstanbul Üniversitesi ÇAPA Tıp Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Erk ile beraber yaptı. Türkiye’nin ilk vegan kenti Didim Belediyesi ile Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim Vegan Festivali’ni düzenlemektedir. 4 yıldır festivalin danışmanlığını yapmaktadır.

Dünya, Avrupa ve Asya Boks Şampiyonu Ünsal Arık’ın vegan sporcu beslenmesi danışmanlığını 2 yıldır sürdürmektedir.

Sürdürülebilir Beslenme konusunda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni baz almaktadır. Küresel Amaçlar için çalışmaktadır.

Hürriyet Gazetesi’nde Sürdürülebilir Vegan Beslenme köşesinde yazmaktadır. Gastronomi Turizmi Federasyonu Sağlık Komitesi üyesidir. Federasyondaki görevi çağın eğilimi olan vegan beslenmeyi Türk Gastronomisi içinde zenginleştirmektir. Bu konuda yurtiçi ve yurtdışı çalışmalar sürdürmektedir. Gastronomi Turizmi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile beraber hareket etmektedir. Çölyaklılara sosyal destek olmayı hedefleyen Glutensiz Hayat Derneği Kurucularındandır. Kaleme aldığı Çölyaklının El Kitabı, 2015 yılında yazdığı yayımlanmıştır.

Yeme-içme şirketlerine, kurumsal şirketlere, belediyelere, bireylere vegan beslenme danışmanlığı vermenin yanı sıra vegan lezzetleri Türk damak tadına uyarlama konusunda çalışmaktadır.

Sadece insan beslenmesi ile ilgili değil gezegenin beslenmesi ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.

Bütünsel Bitkisel Beslenme’nin hastalıkları tedavi edici yönünü doktorlara da eğitim vererek anlatmaktadır.

Sosyal medyayı aktif kullanıp kişilerin en çok endişe ettiği konuları toparlayıp eğitim modelleri geliştirmektedir. Vegan Beslenme Okulu bu eğitimlerden sadece biridir.

 

Online ödeme için tıklayınız…