Vegan Beslenme Okulu

İklim krizi, pandemik salgınlar ve insan sağlığı için bitki temelli beslenmenin önemi gittikçe artıyor. Peki, bitki temelli beslenmeye geçişte hangi sorunlarla karşılaşabiliriz. Uzmanından dinlenmesi gereken bu konuyu Vegan Beslenme Okulu’nda kanıta dayalı tıp verileriyle işliyoruz.

Son yılların tartışmasız en çok merak edilen konularından biri olan vegan beslenme aynı zamanda, bilgi kirliliğinin de en fazla olduğu alanlardan biri haline geldi. Gerçek bilgiye ulaşmak için en kıymetli varlığımız olan zamanımızın büyük bir bölümünü ayırmamız, iyi bir analiz yapma bilgisine ve yeterliliğine de sahip olmamız gerekiyor. Peki, vegan beslenmeyi gerçek manada nasıl öğrenebiliriz? Vegan Beslenme Okulu, konuyu kolaylıkla kısa zamanda kavramanızı sağlayacak en güzel yollardan biri olabilir. 

1.Hafta:
Günlük ve haftalık sağlıklı vegan beslenme planı nasıl yapılmalı?
Karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral dengesi nasıl sağlanır?

2.Hafta:
Vegan beslenmede;
B12 vitamini,
Kalsiyum,
Omega 3,
İyot nasıl karşılanır?

3.Hafta:
Kolajen nedir?
Kolajen, glikozamin, kondroitin sulfat
Vegan kolajen mümkün mü?
Vegan beslenmede kolajeni nasıl karşılarız?

Dersleri tamamlayanlara uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecektir. 

Tarih: 8 Ocak 2022
Saat
: 20.30 – 22.00
3 oturumdan oluşmaktadır. Tarihler:
8-15-22 Ocak 2022

Katılım Bedeli
Katılımcı: 400 TL
Bümed indirimli katılımcı: 300 TL

Eğitmen: Kevser Başkara, 1988 yılında doğdu. Lise Eğitimini İskenderun İbni Sina Anadolu Lisesi’nde, Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamladı. 2015 yılında vegan yaşama geçiş kararıyla beraber %100 vegan beslenmeye başladı. Türkiye’nin ilk vegan diyetisyenidir. Tasarladığı ve hayata geçirdiği, Açık Radyo’da 3 yayın dönemi “İnsanın ve gezegenin sağlığı için bitki temelli beslenme” sloganlı Vegan Sağlık Programı’nı İstanbul Üniversitesi ÇAPA Tıp Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Erk ile beraber yaptı. Türkiye’nin ilk vegan kenti Didim Belediyesi ile Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim Vegan Festivali’ni düzenlemektedir. 4 yıldır festivalin danışmanlığını yapmaktadır.

Dünya, Avrupa ve Asya Boks Şampiyonu Ünsal Arık’ın vegan sporcu beslenmesi danışmanlığını 2 yıldır sürdürmektedir.

Sürdürülebilir Beslenme konusunda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni baz almaktadır. Küresel Amaçlar için çalışmaktadır.

Hürriyet Gazetesi’nde Sürdürülebilir Vegan Beslenme köşesinde yazmaktadır. Gastronomi Turizmi Federasyonu Sağlık Komitesi üyesidir. Federasyondaki görevi çağın eğilimi olan vegan beslenmeyi Türk Gastronomisi içinde zenginleştirmektir. Bu konuda yurtiçi ve yurtdışı çalışmalar sürdürmektedir. Gastronomi Turizmi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile beraber hareket etmektedir. Çölyaklılara sosyal destek olmayı hedefleyen Glutensiz Hayat Derneği Kurucularındandır. Kaleme aldığı Çölyaklının El Kitabı, 2015 yılında yazdığı yayımlanmıştır.

Yeme-içme şirketlerine, kurumsal şirketlere, belediyelere, bireylere vegan beslenme danışmanlığı vermenin yanı sıra vegan lezzetleri Türk damak tadına uyarlama konusunda çalışmaktadır.

Sadece insan beslenmesi ile ilgili değil gezegenin beslenmesi ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.

Bütünsel Bitkisel Beslenme’nin hastalıkları tedavi edici yönünü doktorlara da eğitim vererek anlatmaktadır.

Sosyal medyayı aktif kullanıp kişilerin en çok endişe ettiği konuları toparlayıp eğitim modelleri geliştirmektedir. Vegan Beslenme Okulu bu eğitimlerden sadece biridir.

 

Online ödeme için tıklayınız.