Mutfakta Vegan Beslenmeye Giriş

Vegan beslenme, pandeminin de hayatımıza girmesiyle sürdürülebilirlik, hayvan ve insan sağlığı için üretilen en önemli çözüm önerilerinden biridir. Bu çok tartışmalı konuyu bilimsel yönden Mart 2020’den beri BÜMED Akademi ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara işbirliği ile ele alıyoruz.

• Günlük beslenme planında öğün hazırlama: Makro besin ögeleri protein, karbonhidrat, yağ, Budha Bowl yapımı

• Protein: Vegan beslenmede proteinler konusu sıklıkla merak ediliyor. Proteinli enerji topları yapımı

• Demir: Özellikle kadın ve çocuklar için demiri artırıcı Yöresel Tabbule Tarifi

3 oturumdan oluşan eğitim 4,5 saat sürecektir.

Katılım linki, eğitimin yapılacağı günler e-posta ve SMS ile iletilecektir.

Tarih: 3 – 5 – 7 Mayıs 2021

Katılım Bedeli
Katılımcı: 350 TL
Bümed indirimli katılımcı: 250 TL
Kevser Başkara indirimi: 280 TL

Online ödeme için tıklayınız.

 

Eğitmen: Kevser Başkara, 1988 yılında doğdu. Lise Eğitimini İskenderun İbni Sina Anadolu Lisesi’nde, Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamladı. 2015 yılında vegan yaşama geçiş kararıyla beraber %100 vegan beslenmeye başladı. Türkiye’nin ilk vegan diyetisyenidir. Tasarladığı ve hayata geçirdiği, Açık Radyo’da 3 yayın dönemi “İnsanın ve gezegenin sağlığı için bitki temelli beslenme” sloganlı Vegan Sağlık Programı’nı İstanbul Üniversitesi ÇAPA Tıp Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Erk ile beraber yaptı. Türkiye’nin ilk vegan kenti Didim Belediyesi ile Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim Vegan Festivali’ni düzenlemektedir. 4 yıldır festivalin danışmanlığını yapmaktadır.

Dünya, Avrupa ve Asya Boks Şampiyonu Ünsal Arık’ın vegan sporcu beslenmesi danışmanlığını 2 yıldır sürdürmektedir.

Sürdürülebilir Beslenme konusunda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni baz almaktadır. Küresel Amaçlar için çalışmaktadır.

Hürriyet Gazetesi’nde Sürdürülebilir Vegan Beslenme köşesinde yazmaktadır. Gastronomi Turizmi Federasyonu Sağlık Komitesi üyesidir. Federasyondaki görevi çağın eğilimi olan vegan beslenmeyi Türk Gastronomisi içinde zenginleştirmektir. Bu konuda yurtiçi ve yurtdışı çalışmalar sürdürmektedir. Gastronomi Turizmi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile beraber hareket etmektedir. Çölyaklılara sosyal destek olmayı hedefleyen Glutensiz Hayat Derneği Kurucularındandır. Kaleme aldığı Çölyaklının El Kitabı, 2015 yılında yazdığı yayımlanmıştır.

Yeme-içme şirketlerine, kurumsal şirketlere, belediyelere, bireylere vegan beslenme danışmanlığı vermenin yanı sıra vegan lezzetleri Türk damak tadına uyarlama konusunda çalışmaktadır.

Sadece insan beslenmesi ile ilgili değil gezegenin beslenmesi ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.

Bütünsel Bitkisel Beslenme’nin hastalıkları tedavi edici yönünü doktorlara da eğitim vererek anlatmaktadır.

Sosyal medyayı aktif kullanıp kişilerin en çok endişe ettiği konuları toparlayıp eğitim modelleri geliştirmektedir. Vegan Beslenme Okulu bu eğitimlerden sadece biridir.