BÜMED kayyım kararıyla 30 yıl önce kendi yaptığı yerden çıkartılıyor

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), mezunların katkı ve bağışlarıyla inşa edilen dernek binasının kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğinin duyurulması üzerine bir açıklama yayınlayarak, mezunları 15 Ocak’ta BÜMED’de buluşmaya davet etti.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü imzasıyla 7 Ocak’ta tüm Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına gönderilen bir e-postada mezunların katkı ve bağışlarıyla inşa edilmiş ve 40 yıldır hizmet eden Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği duyurulmuştu. 

BÜMED yaptığı açıklamada bu kararın, üniversitenin akademisyenler, öğrenciler ve tüm bileşenlerinin hizmetine açık bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği sosyal tesislerinin varlığının sona ermesi anlamına geldiğini belirtti.

BÜMED tüm mezunlara 15 Ocak’ta buluşma çağrısında bulunularak şu açıklamayı yaptı:

“BÜMED tesisi; öğrenci, akademisyen ve mezunların eğitim ve yaşam alanı olarak halihazırda faaliyet gösteren ve tüm camianın birlikte var olduğu bir alandır. BÜMED tesisi mezunların akademisyenler, öğrenciler ve üniversite çalışanlarıyla bir arada bulunmasını sağlıyor, olası sorunlara birlikte çözüm üretme iradesini her daim canlı tutuyor. Alınan kararı bu ortak akıl kültürüne bir saldırı olarak yorumluyoruz.”

“Boğaziçi Üniversitesi mezunları olarak öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari kadronun yanında olmaya devam edeceğiz ve Boğaziçi Üniversitesi değerlerini ve ilkelerini her koşulda savunacağız. Bu girişime yönelik olarak tüm mezunlarımızın katılımına açık bir dilekçe ve imza kampanyası başlattık. Ayrıca tüm mezunlarımızı 15 Ocak’ta BÜMED tesisinde bir araya gelmeye ve Boğaziçi ilkelerine hep birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Kaynak: bianet