BÜMED Yurt Dışı Yüksek Lisans Burs Başvuruları Başladı

BÜMED tarafından Sanko Enerji desteğiyle son sınıf öğrencilerimize / geçen güz mezun olmuş yeni mezunlarımıza; yerleşmiş oldukları veya başvurdukları (kabul koşuluyla) yurt dışı master programları kapsamında eğitim ücretleri ve yıllık gereksinim giderleri tam veya kısmi olarak karşılanmak üzere burs desteği verilecektir.

Adayların,  5 Haziran 2023 tarihine kadar link üzerinden başvuru yapıp gerekli belgeleri eksiksiz olarak sisteme yüklemeleri zorunludur.

ADAYLARDA ARANAN KRİTERLER

  1.  T.C. vatandaşı olmak
  2. Boğaziçi Üniversitesi’nin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Ekonomi, İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinin son sınıf öğrencisi/ 2023 güz dönemi mezunu olmak
  3. 30 yaşından büyük olmamak
  4. Üniversitemizin ilgili bölümlerinin son sınıfında öğrenim görmek ya da en son güz dönemi mezunu olmak
  5. En az bir yüksek lisans programından kabul almış olmak
  6. Öğrenime devam edilecek programın gerektirdiği yabancı dili, öğrenimini sürdürebilecek düzeyde bilmek

İSTENEN BELGELER

  1. Yüksek Lisans Kabul ve Belgesi
  2. Başvuru Formu
  3. İki Farklı Referans
  4. Öz geçmiş
  5. Transkript (Lisans öğreniminizdeki bütün dönemlere ait olmalıdır.)
  6. Üniversite Mezuniyet Belgesi veya mezun durumunda olduğunuza dair belge
  7. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile bireylerini gösterecek şekilde E-Devlet’ten alınabilir.)
  8. 1 adet vesikalık fotoğraf
  9. Motivasyon mektubu
  10. Aile Gelir Durum Bilgileri

Başvuruyu tamamlayan adaylar arasından yapılacak ön değerlendirme sonrası kontenjanın 3 katı kadar aday mülakata seçilecek, mülakata seçilen öğrencilerin listesi, mülakat yer ve zaman bilgileri www.bumed.org.tr/yurtdisi adreslerinde duyurulacaktır.

Mülakatlardan sonra asil ve yedek listesi ve www.bumed.org.tr adresinde ilan edilecektir.

ÖNEMLİ NOT:
1. Üniversite ya da yüksek lisans öğrenimini kendi veya herhangi bir kuruluş hesabına yurt dışında yapanlarla, yurt dışında yüksek lisans öğrenimlerine başlayanların başvuruları kabul edilmez.
2. Başvurular dijital olarak Microfon sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvurunuzun değerlendirilebilmesi için 5 Haziran’a kadar gerekli belgelerin sisteme yüklenerek başvuru yapılması zorunludur. 5 Haziran’dan sonra herhangi bir belge kabul edilmeyecektir.