BÜMED İhtiyaç Haritası

Mezunları birbirleri ve Boğaziçi Üniversitesi ile sürekli bağlantı içinde tutmayı misyon edinen BÜMED; İhtiyaç Haritası’yla bir araya gelerek, Covid-19 nedeniyle zor bir dönem geçiren Boğaziçi camiasına destek olmayı hedefliyor. Mezunu, öğretim görevlisi, öğrencisi, personeli ve esnafı ile el ele tutuşuyor; Boğaziçi ekonomisine ve Boğaziçili bireylerin ekonomilerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje kapsamında ihtiyaç sahiplerinin taleplerine cevap verilirken, Boğaziçi ruhunun ve bağlarının her zamankinden daha kuvvetli hayata geçmesinin yolu açılıyor.

BÜMED İhtiyaç Haritası Nedir?

BÜMED İhtiyaç Haritası projesi, ihtiyaç sahipleri ile destek vermek isteyenleri buluşturan online bir platform. İhtiyaç sahipleri ve destekçiler BÜMED İhtiyaç Haritası’nda buluşuyor.

İhtiyaçlar çeşitli, yardımın ve desteğin sınırları ise alabildiğince geniş…

Bu platformda Boğaziçi aktörlerinin temel ihtiyaç gereksinimleri karşılanabileceği gibi öğrencilerimizin internet, kitap, kırtasiye ihtiyaçlarının yanı sıra kira / yurt ve fatura giderlerinin de destek bulacağını umut ediyoruz. Okulumuzda yaşam süren hayvan dostlarımızın yemek ihtiyaçlarını da tabii ki ihtiyaç listemize dahil etmeyi unutmadık!

Proje Fikri Nasıl Doğdu?

18 bini aşkın üyesiyle “Dayanışma bizim için bir ihtiyaç” düşüncesinin benimsendiği BÜMED’de; kurumsal ve organize bir dayanışma projesinin liderliğinin yapılması, bunu başarırken de Boğaziçi paydaşlarının önceliklendirilmesi uzun zamandır hayal ettiğimiz bir projeydi.

Bu bilinç ile hareket ederken kendimizi Covid-19 salgını ortasında bulduk. Bir yanda derneğimize gelen ihtiyaç talepleri, diğer yanda destek olmak isteyen mezunlarımızı bir araya getirebilmek için 2015 yılından beri faaliyet gösteren İhtiyaç Haritası ile güçlerimizi birleştirdik.

Online imece kültürünü yaygınlaştırarak kişi ve kurumları bir araya getirmeyi hedefleyen İhtiyaç Haritası’nın alt yapısı ve kurgusu ile tasarlamak istediğimiz Boğaziçi Üniversitesi aktörleri arasındaki dayanışma mantığı oldukça örtüşüyordu. Fark ettik ki, üniversite içinde kurgulayacağımız dayanışma platformu, İhtiyaç Haritası için de kapalı devre olması anlamında bir ilk. Bunun verdiği heyecan ve motivasyon ile yoğun bir tempo ardından projeyi okul dönemi kapanmadan hayata geçirebiliyoruz. Bu noktada İhtiyaç Haritası kurucularına ve gönüllülerine verdikleri samimi destek için teşekkür etmeden geçmek istemeyiz. Demek ki İhtiyaç Haritası ile tanışmak bizim için bir ihtiyaçtı, onlar da desteklerini esirgemediler.

Birlikte Neler Yapabiliriz?

BÜMED ve İhtiyaç Haritası bu projede ekonomik olarak zor durumda olan Boğaziçi Üniversitesi paydaşlarının ihtiyaçlarını, destek olmak isteyen herkese açarak sürdürülebilir bir sistem yaratmayı hedefliyor.

Boğaziçi büyük bir aile, bu platformu da bir aile olarak düşündük ve kurguladık. İhtiyaçların ve desteklerin bu online platform sayesinde rahatça dile getirildiği, alan ile veren elin sımsıkı tutuştuğu kocaman bir aile gibi işleteceğiz burayı.

İhtiyaçlarımıza tek seferlik değil sürdürülebilir olarak çare olacak bu platformu hayata geçiriyoruz.

Bireysel ihtiyaçların hızla ve sürdürülebilir olarak karşılanacağı bir sistemi hayata geçirmenin yanında, ihtiyaçlara destek olmayı dileyen mezunlara da hitap eden bir projeyi gerçekleştirebildiğimizi umuyoruz.

Projenin gülümseten yönlerinden biri de bu: Aynı sıralarda okumuş, ortak yurtlarda kalmış mezunlarımızın emsali görülmemiş şartlar neticesinde ekonomik olarak zorlanan bugünün öğrencilerine, diğer mezunlara ve Boğaziçi’nin tüm paydaşlarına dokunabilmesine olanak verebilmek, belki de Boğaziçi Üniversitesi’nin dayanışma kültürü ile “ihtiyaç” olunan nefesi verebilmek…

Boğaziçi Üniversitesi mezun, öğrenci, öğretim görevlisi, çalışan ve esnafına dünyanın dört bir yanından destek vermek isteyen bireyler ve kurumlarla bu platformda buluşmayı heyecanla bekliyoruz!

BÜMED İhtiyaç Haritası’nın sitesine ulaşmak için tıklayınız.