Kaygılanmak Ya Da Sakin Kalmak: İşte Bütün Mesele Mindfulness Becerileri

Kaygının Nöropsikolojik Temelleri

Beynimizin en önemli parçalarından biri olan amigdala ‘kaç’, ‘savaş’ ya da ‘don kal’ tepkisi ile hayatımızı idame etmemizi sağlar. Bunu yaparken bedenimizin diğer sinyallere yönelik ‘şalteri’ kapatır ve sadece hayati tehlikeye karşı savunma alır. Ancak bazı durumlarda Amigdala yanlış alarm da veriyordur. Kaygı, korku ve öfke gibi zor duyguları amigdala çoğu zaman hayati tehlikeymiş gibi algılar. Amigdalamızı sakinleştirerek yaşamsal fonksiyonlarımızı geri getirmek için kullanılan bazı yöntemler vardır. Mindfulness becerilerinin kaygıyı azaltmaya yönelik etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Bu doğrultuda bu atölye, kaygının nöropsikolojik temellerine ilişkin bilimsel bulguları ve mindfulness uygulamalarını içerecektir.

Tarih: 25 Ekim 2021
Saat
: 20.30 – 22.00

Katılım Bedeli
Katılımcı: 250 TL
İndirimli katılımcı: 200 TL

Katılım linki, eğitimin yapılacağı günler e-posta ile iletilecektir.

Online ödeme için tıklayınız.

Eğitmen: Bilge Uzun
Lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında kazanan Uzun, akademik hayatına Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlamıştır. Yüksek Lisans derecesini 2005 yılında ‘erteleME’ konulu tezi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında tamamlamıştır.

Doktora çalışmaları sırasında Berlin Humboldt Üniversitesi’nde burslu araştırmacı olarak akademik çalışmalarda bulunmuştur. 8 ay devam eden ‘Berliner’ yaşamının ardından ülkesine dönen Uzun, 2008 yılında ön-doktora çalışması olan oğlu Deniz Baray Özer’i kucağına almış, 2010 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında Doktora programını tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nde Yarı Zamanlı Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışan Uzun’un Doktora başarısı Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından desteklenmiş ve bir yıl süreyle yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma (PostDoc) bursu kazanmıştır.