Kafa Kafaya #6: “Farklılığın Sınırları”
Kafa Kafaya sohbetleri BÜMED’de devam ediyor!
Dikkat çeken içeriklerde, konuları farklı açılardan ele alan konukları ile Kafa Kafaya; moderatörü olmayan, interaktif bir sohbet serisi olarak 6. başlığı ile Mart ayında BÜMED’de!
Birlikte ‘Kafa Kafaya’ vermeye ne dersiniz?
KAFA KAFAYA #6: Farklılığın Sınırları
Aylin Sezgin VS Fzt. Sedef Tezer
Farklılığın Sınırları
Farklılıklar kim tarafından belirleniyor? Farklı dendiğinde kime göre neye göre ‘farklı’ olduğunu düşünüyoruz? Farklılıklar sınırlandırılıyor mu? Bu sınırları kim ya da ne belirliyor? Toplumsal yapının bu sınırlara etkileri neler?
Sınırları aşmak, farklılıkları kabullenmek ve farklılığın farkındalığına varmak gibi tüm bu soru ve konular üzerinden şekillenecek bu keyifli sohbete davetlisiniz!
Tarih: 6 Mart 2019, Çarşamba
Yer: BÜMED Atatürk Salonu
Saat: 19.30 – 21.00
Katılım Bedeli:
BÜMED Üye: 15 TL
Öğrenci: 15 TL
Tam: 35 TL
Online kayıt için tıklayınız… |
Aylin Sezgin kimdir?
Aylin Sezgin, 1964 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğrenimini Üsküdar Amerikan Koleji’nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldu.
İş hayatına Akbank T.A.Ş.te Etüd Planlama ve Organizasyon Bölümünde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Daha sonra, Emlak Bankası’nda Menkul Kıymetlerde Uzman, Yapı ve Kredi Sigorta A.Ş. de Fon Yönetimi Müdürlüğü ve İsveç Ticaret Ateşeliği’nde Danışmanlık görevlerinde bulundu.1997 yılında ikiz oğulları olan Aylin Sezgin ikizlerinden bir tanesinin gelişiminde bir sorun olduğunu hissetmeye başladı ve sonuçta ikizlerinden bir tanesine otizm tanısı koyuldu. O dönemde ülkemizde otizm pek tanınmadığı ve eğitim imkânları olmadığı için Boğaziçi Üniversitesi’nden arkadaşı Mine Narin ile birlikte 2003 yılında Tohum Otizm Vakfı’nı kurdu.
Halen Tohum Otizm Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir ve Vakfın çalışmalarında aktif olarak rol üstlenmektedir. Vakfın birçok projesine katkı sağlamıştır.
Sedef Tezer kimdir?
1978 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden mezun oldu. Fizyoterapist olarak çalışmalarına 1979’da Balıkesir SSK Hastanesi’nde Fizik Tedavi Servisi’nde başladı. Çocuklarda rehabilitasyon alanında hem Bobath hem de Conductive Education (Dr.Andras Peto) yaklaşımlarını yakından inceledi. Roma Lear’ın (1997) yazdığı “Play Helps” kitabı çalışmalarında bugünkü üst düzey geliştirilmiş rehabilitasyon uygulamalarının altyapısını oluşturdu. 1981 Yılında, İzmir SSK Yenişehir Hastanesi’nde bir ilki gerçekleştirerek, “Çocuk Rehabilitasyon Ünitesi”nin kurulmasına önderlik etti.
Klinik çalışmalarına, 1983-1986 yıllarında, Suudi Arabistan ve Kuzey Yemen’de gönüllü olarak, çocuklarda yanıklardan sonra yenileme cerrahisini takiben Duyusal Bütünleme ile Fonksiyonların Yeniden Kazandırılması ve yetersizliği olan kimsesiz çocukların Fonksiyonel ve Duyusal Rehabilitasyonu ile devam etti. “CARE Oyun Akademisi”ni kurdu. 1996 yılından itibaren serebral palsinin yanı sıra, öğrenme güçlükleri, otizm, yaygın gelişimsel bozukluklar, hiperaktivite vb. farklı gelişen ve ilişki kurabilme, sosyalleşebilme, uyum ve odaklanabilme problemleri yaşayan çocuklarda, Merkezi Sinir Sistemi Yapılanması’na yönelik uygulamalara yoğunlaştı.
2006 yılında, Occupational Therapy Association [OTA] (Watertown, Massachusetts, USA) merkezinde uygulamaları izlemek ve eğitim almak için, ABD’ye gitti. DIR® Floortime™ programının kapsamını, uygulama ve araştırmaların sonuçlarını öğrendi. 2012’de, DIR® Floortime™ terapisti oldu.