Kafa Kafaya #5: “Korkunun Hafızası”
Kafa Kafaya sohbetleri yeniden BÜMED’de!
Dikkat çeken içeriklerde, konuları farklı açılardan ele alan konukları ile Kafa Kafaya; moderatörü olmayan, interaktif bir sohbet serisi olarak 5. başlığı ile Şubat ayı sonunda yeniden BÜMED’de!
Birlikte ‘Kafa Kafaya’ vermeye ne dersiniz?
KAFA KAFAYA #5: Korkunun Hafızası
Dr. Gizem Şimşek Kaya VS Yrd. Doç. Dr. Güneş Ünal
Korkunun Hafızası
Karanlık, kaybetme, görünmez yaratıklar, başarısız olma… Nelerden korkarız? Bu korku nasıl oluşur? Uzak durmak istediğimiz ama hayatımızda önemli bir yere sahip korku kavramı üzerine hiç düşündünüz mü?
Peki, korkmamıza rağmen neden korku filmleri izler, neden korku odalarını deneyimleriz? Tüm bu sorular üzerine konuşmak ve daha fazlası için 5. Kafa Kafaya akşamına davetlisiniz!
Tarih: 20 Şubat 2019, Çarşamba
Yer: BÜMED Atatürk Salonu
Saat: 19.30 – 21.00
Katılım Bedeli:
BÜMED Üye: 15 TL
Öğrenci: 15 TL
Tam: 35 TL
Online kayıt için tıklayınız… |
Gizem Şimşek Kaya kimdir?
Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olan Kaya, yüksek lisansını İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Anabilim dalında ve doktorasını Marmara Üniversitesi Radyo-TV, Sinema Anabilim dalında tamamlamıştır. 2005-2013 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. Sinemada eleştirel kuram ve inançlar, Türk korku sineması, sinema ve halkbilim üzerine çalışmalar yapmakta olup bu konular üzerine birçok ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır. Doktora araştırma tezi, “Sinemada Korku ve Din” adıyla kitaplaştırılmış ve yayımlanmıştır. Ayrıca Türk Korku Sineması Kronolojisi (1914-2015) ve Türk Korku Sineması Kronolojisi II. Cilt (2016-2017) adlı iki kitabı daha bulunan Kaya, akademik çalışmalarına kitap bölüm yazarlıkları ve hakemli dergi makaleleri ile devam etmektedir.
2015 yılında Popüler Sinema adlı web sitesinde sinema eleştirmenliğine başlayan Kaya, şu an Arakat Sanat web sitesinde Türk korku filmlerine ait eleştiriler ve dosyalar hazırlamaktadır. İFSAK, Atlas Tarih, Godfather, Hayal Perdesi, 45’lik, 4P1K, Psikesinema, Psikeart, Mikrop, Alacakaranlık gibi dergilerde yazıları yayımlanan Kaya’nın tüm çalışmalarına www.gizemsimsekkaya.com adresli web sitesinden ulaşılabilir. Yazar, aynı zamanda Türk korku sinemasıyla ilgili derlediği bilgileri paylaşmak üzere Facebook üzerinde kurduğu Türk Korku Sineması Postası sayfasını da yönetmektedir. Kaya, kendisi gibi yazar olan eşi Alper Kaya ve beş kedileri ile birlikte İstanbul’da yaşamaktadır.
Güneş Ünal kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Güneş Ünal, lisans eğitimini 2004 – 2008 yılları arasında aynı üniversitede tamamlamıştır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Psikoloji ÇAP programını tamamlayan Dr.Ünal bölüm birincisi olarak mezun olmuştur. Aynı yıl New Jersey Eyalet Üniversitesi (Rutgers) ile New Jersey Tıp ve Dişçilik Üniversitesi tarafından yürütülen Nörobilim Doktora Programına kabul edilmiştir. Dr. Ünal, tezini Prof. Denis Pare süper vizyonunda, perirhinal korteksin elektrofizyolojik özellikleri konusunda yapmış ve doktora programını 3,5 yılda 4.00 GPA ile tamamlanmıştır. Aynı enstitüde 1,5 yıl doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalarını sürdüren Dr. Ünal, 2013 yılında Blaschko Doktora Sonrası Araştırmacı Bursu’nu kazanarak, Oxford Üniversitesi Farmakoloji Bölümü’nde çalışmaya başlamıştır. Oxford Üniversitesi Linacre Koleji’nin de Araştırma Üyesi olan Dr. Ünal, 2017 yılında Oxford’daki çalışmalarını tamamlamış ve Boğaziçi Üniversitesi’ne dönmüştür. Halen Davranışsal Sinirbilim Laboratuvarı’nın (eski adıyla Psikobiyoloji Laboratuvarı) direktörü olan Dr. Ünal ve ekibi, çeşitli nöroanatomik, farmakolojik ve davranışsal yöntemler kullanarak, depresyon ve anksiyetenin altında yatan nöronal süreçleri incelemektedir.