Hülya Cesur: BÜMED’i Boğaziçi kampüsünden koparmak için lokali alıyorlar

[Füsun Sarp Nebil’in T24‘te yayımlanan haberinin bir kısmını sitemizde paylaşıyoruz.]

“Bu müdahale, bunca senedir organik olarak mezunlarının üniversite ile bağını sağlayan sisteme karşı bir müdahale; mezunların kampüsten uzaklaşmaları ve kampüsten kopması için atılan bir adımdır”

Bir üniversiteye değer katan pek çok şeyin arasında, mezunlar derneği de önemli bir yer tutar. Çünkü gerçek bir mezunlar derneği, üniversiteye ve o günün öğrencilerine maddi ve manevi anlamda destek olurken, yarattığı kültürle de üniversitenin değerini arttırır.

Bunları niye söylüyorum, biliyorsunuz!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2021’de Cumhurbaşkanı’nın atadığı önce Melih Bulu, sonra Naci İnci‘nin okulda yarattığı çeşitli olayları zaman zaman yazıyoruz. Ama en sonuncusu tam “tüy dikti” derler ya öyle bir şey oldu. Rektörlük, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) 30+ yıllık lokalini, tam da son anda yaptığı bildirimle elinden almaya kalktı.

Ben hâlâ alamayacaklarını düşünüyorum. Çünkü bu ülkede bazı tarafları bozulmuş gözükse de, hukuk hâlâ var. Bu hukuksuzluğa engel olunacağını ve derneğe 30+ yıl önce tahsis edilen, üzerine de mezunların ceplerinden verdikleri paralarla inşa ettirilen mezunların buluşma noktasının BÜMED’de kalması gerektiğine karar verileceği düşüncesindeyim.

Ben şahsen, olayı duyduğumda ve yandaş medyanın bu haberi veriş tarzına da baktığımda“yaşam tarzına müdahale” olarak yorumladım. Benzer el koymalar, maalesef İTÜ’de de gerçekleştirmiş durumda. İktidara “yaşam tarzımıza karışılıyor” diyerek gelenler, bir zamanlar kendileri için istedikleri özgürlüğü –ki ben o zaman da yok olduğu düşüncesinde değilim– bugün başkalarına vermemek için uğraşıyorlar.

Ama bu arada ne olup bittiğini akademik kadrodan, mezunların kendi ağızlarından anlatalım istedik. Geniş bir söyleşi yaptık. Bu söyleşiye akademik kadrodan Prof. Dr. Mine Eder, BÜMED seçimlerindeki rakip ekipten Dr. Devrim Umut Arslan ve BÜMED mevcut yönetim kurulu başkanı Hülya Cesur katıldılar. Hepsi bir bütün olarak BÜMED’in varlıklarını savunmak adına cevaplar verdiler.

Haberin devamı için tıklayınız.