Evde Mantar Yetiştiriciliği

Mantarlar yeryüzünün en gizemli canlılarından biri, bitkilerin yaklaşık yüzde 90’ı mantarlarla karşılıklı yarar içerisinde iletişim kuruyorlar. Aynı zamanda mantarların besin değerleri ve lif oranları oldukça yüksek; potasyum, magnezyum, çinko ve B vitamini barındırıyorlar. Peki bu kadar yararlı aynı zamanda lezzetli bir besini evinizde yetiştirebileceğinizi biliyor muydunuz?

2.5 saat sürecek eğitim teorik anlatım sonrası istiridye mantarı yetiştiriciliği özelinde uygulama içerir. Eğitimde yer vereceğimiz konulardan bazıları:

● Mantarların ekoloji üzerindeki etkisi
● Mantarların ekoloji üzerindeki etkisi
● Mantarların doğal yaşam ortamları
● Mantar yetiştiriciliğinin günümüzdeki kullanım alanları ve trendler
● Mantar yetiştiriciliği için gerekli ortam, ısı, nem ve ışık ihtiyaçları
● Gerekli malzemeler ve özellikleri
● Mantar poşetleri için ideal malzeme oranlarını belirleme ve karışımı hazırlama aşaması
● Pastörizasyon
● Kuluçka aşaması
● Mantar meyve verme aşaması
● Hasat aşaması

Saat: 20.00 – 22.00

Katılım Bedeli
Katılımcı: 200 TL
İndirimli katılımcı: 160 TL

Online ödeme için tıklayınız.

Eğitmen: Burcu Arıkan
İstanbul Üniversitesi Psikoloji lisans ve University of Texas Austin İletişim yüksek lisans eğitimlerinden sonra dijital iletişim sektöründe çalışmaya başladı. 9 yılın ardından Mayıs 2017’de Permakültür Tasarım Kursu’na katıldı. Eylül 2017’de ise Geoff Lawton’ın yürütücülüğünde Ürdün’de 1 aylık “Çölü Yeşillendirme” stajını tamamladı. 2016 yılından beri şehirde sağlıklı, katkısız, doğal gıdanın nasıl daha erişilebilir olabileceği ve üretilebileceği üzerine çalışmaktadır.  Bu yolda İyiEkim adı altındaki girişimi ile şehirde besin değeri yüksek gıda üretimini teşvik etmek amaçlı mantar kitleri üretmeye başlamıştır. 2018 yılında kentte tarım uygulamaları yapan Ek Biç Ye İç ekibine dahil olarak, şehirde iyi gıda üretimi için emek vermeye devam etmektedir.