Cape Town

Tur Lideri: Cihan Ersoy
Güney Afrika, dünya yakın tarihinin en ayrılıkçı politik sistemlerinden birine, Apartheid (Tensel Ayrımcılık), sahip olan ülkesi. Bu ayrımcılığın, Nelson Mandela’nın mücadelesi ile sonlanmasından sonra da, gelişim hızıyla herkesin gıpta ile baktığı bir coğrafya. Cape Town ise, küçük bir şehir gibi görünmesine rağmen, sunduğu imkanlarla herkesin kalbinde kocaman bir yer edindiren, “ya aslında burada çok güzel yaşanır” dedirten bir şehir.
Bir haftalık gezi programımız boyunca, Beyaz Köpekbalıklarıyla kafes dalışı, Penguenlerle yüzme, muhteşem bir doğanın içinde kaybolma, bambaşka bir hayatı deneyimleme şansına sahip olacak, harika gün doğumları ve batımlarını izleyeceksiniz.

1.Gün: İSTANBUL > ELGIN VALLEY OLD MAC DADDY
Cumartesiyi pazara bağlayan gece, 01:55’te Atatürk Havalimanı’ndan hareket ediyoruz. Cape Town’a varışımızın ardından Elgin Valley’e doğru yola koyulacağız. Old Mac Daddy Lüks Karavan Parkına vardıktan sonra gün boyu, parkımızın sağladığı doğa yürüyüşü, bisiklet sürme, kayaking gibi aktivitelere katılabilirsiniz veya göl/havuz kenarında içkinizi yudumlayıp, içinde olduğunuz ortamın keyfini çıkarabilirsiniz. Öğle ve akşam yemeğimiz yine Old Mac Daddy’de olacak. Yıldızlar sizleri bekliyor gecenin ilerleyen saatlerinde.

2.Gün: ELGIN VALLEY KÖPEK BALIĞI DALIŞI
Sabah çok erken saatte otelimizden ayrılacağız ve köpekbalıkları için yola koyulacağız. Kahvaltımızı Baansbaai kasabasındaki dalış okulunda yapacağız. Teknemiz hareket ettikten sonra okyanusun içinde sürükleneceğiz ve köpekbalıklarının bulunduğu Dyer Adası yakınlarına demir atacağız ve köpekbalıklarının gelmesini bekleyeceğiz. Dalış kıyafetlerini giyip, gruplar halinde kafeslere gireceğiz ve tekneden gördüğümüz köpekbalıklarına bir de suyun altından bakacağız. İstemeyenler ve korkanlar, sadece tekneden izleyebilir köpekbalıklarını. Tekneden sonra köpekbalığı hikayelerini birbirimizi anlatmak için öğle yemeğine geçeceğiz. Yemekten sonra otelimize geri döneceğiz, akşam yemeğimiz rakı masamızla olacak ve parkın sessizliğini güzel şarkılarımızla bozacağız.

3.Gün:  ElGIN VALLEY > CAPE TOWN
Sabah kahvaltımız sonrası, karavanlarımıza elveda deme zamanı gelecek ve Cape Town’a doğru yeniden yola çıkacağız. Otelimize geçmeden önce Signal Hill’de Cape Town’lıların piknik amaçlı kullandıkları tepede, Cape Town’a hoş geldiğimizi hissedeceğiz. Hafif bir öğlen atıştırmalıklarımız eşliğinde Cape Town’nun mükemmel manzarasının keyfini çıkaracağız. Daha sonrasında otelimize geçeceğiz ve check-in işlemlerinden sonra biraz dinlenip, akşam yemeğine çıkacağız. Akşam yemeği öncesi, isteyenler otelimizin şehrin tam merkezinde olmasının avantajını kullanıp, kendilerini sokaklara atabilirler. Her öğünün özenle seçildiği programımızda, mekanların isimlerini şimdiden verip, heyecanını kaçırmak istemiyoruz. Yemek sonrasında, hep beraber Cape Town gecelerinin tadını çıkaracağız.

4.Gün:  CAPE TOWN ŞEHİR KEŞFİ
Kahvaltımızın ardından bize özel otobüsümüzle otelden ayrılacağız. Şehir merkeziyle başlayan gezimiz, Cape Town Kalesini, Nelson Mandela’nın özgürlük konuşmasını yaptığı meydanı, meşhur Adderly Caddesi ve Çiçek Pasajını, Company Bahçesini, Masa Dağı’nı ve şehrin en keyifli plajları olan Camps Bay ve Cliffton Plajlarını ziyaret ederek tamamlanacak. Plajda isteyenler yüzebilir, isteyenlerle de bir voleybol maçı yaparız. Öğle yemeğimizi Masa Dağı’nda şarap eşliğinde yiyeceğiz. Akşam yemeğini yine sizler için seçtiğimiz restoranlardan birinde keyifi bir akşamın başlangıcı olarak alacağız. Gecenin geri kalanı, yine hepimizin keyfine göre şekillenecek.

5.Gün:  CAPE TOWN WOODSTOCK MURAL GEZİSİ
Otelimizdeki kahvaltıdan sonra otelden ayrılacağız. Gezimizin en incelikli aktivitelerinden birine başlayacağız. Cape Town, Sokak Sanatçıları tarafından çok güzel bir şekilde işlenmiş bir şehir. Tüm dünyadan graffiti sanatçıları gelip, devletten izinlerini alıp sanatlarını icra ediyorlar, böyle sistematik bir şekilde yapılınca da ortaya harika sokaklar çıkıyor. Cape Town merkezden biraz dışarı çıkıp Woodstock’a gideceğiz bu işleri görmek için. Eğer şanslı olursak da, en ünlü grafti sanatçılarından birini getireceğiz ve bize yaptığı işleri, işlerin başında anlatacak ve açıklayacak. Öğle yemeğimizi Woodstock’ta yedikten sonra, artık alışverişe kendinizi bırakabilirsiniz. Serbest zamanın ardından akşam yemeği için yeni otelimize yerleşip, hazırlanıp çıkacağız. Bu akşam, Cape Town’nun ünlü şeferinden birinin evine konuk olacağız. Akşam yemeğinde bizi harika evinde ağırlarken, biz de şımarmamak için kendimizi tutmaya çalışacağız. Birbirinden güzel Afrika yemeklerine gömülmek serbest, şaraplar bizden 🙂

6.Gün:  ÜMİT BURNU GEZİSİ PENGUENLERLE DANS
Sabah erken saatte ayrılacağımız otelimizden, ilkokuldan itibaren adını duyduğumuz “Ümit Burnu” gezisi için yola çıkacağız. Önce Fok Adası için bir mola verip, teknemizle birlikte fokları izleyeceğimiz adaya doğru yola çıkacağız ve Atlantik Okyanusu’na ilk adımızı atmış olacağız. İsteyenler ağızlarıyla sahildeki fokları besleyebilirler. Fok adası sonrası, BMW, Mercedes gibi markaların reklam flmlerini çektikleri Chapman’s Peak Drive’da büyüleyici manzarada durup, o anın keyfni çıkaracağız. Günün ortasında Cape Point’e varacağız, haff bir tırmanış ve yürüyüşün ardından kendimizi Afrika’nın bittiği noktada bulacağız. Öğle yemeğimiz için penguen sahiline yeniden yola koyulacağız. Fish&Chips eşliğinde Afrika Penguenleri’yle biraz yüzmek, biraz fotoğraf çektirmek, biraz da takılmak için Penguen Sahiline gideceğiz. Sizleri tabii ki de penguenlerle beraber okyanusa sokacağız 🙂 Söz verdik bir kere. Akşam yemeğimiz Cape Town’da.

7.Gün:  CAPE TOWN ROBBEN ADASI LIONS HEAD
Otelimizdeki Cape Town manzaralı kahvaltımızın ardından yola çıktıktan sonra, Nelson Mandela ve arkadaşlarının 27 senelik hapis hayatlarının 18 yılını geçirdikleri Robben Adası’nı ziyaret edeceğiz. 30 dakikalık bir tekne yolculuğunun ile adaya varacağız, otobüslere binerek yerel rehber eşliğinde yapılan ada turunun ardından Nelson Mandela’nın yattığı koğuşu görme imkanına sahip olacağız. Daha önce burada hapis yatmış mahkumların kendilerinden hapishane anılarını dinleyeceğiz ve adadan ayrılacağız. Cape Town’nun en güzel manzaralarından birine bakarak Cape Town’a geri döneceğiz. Öğle yemeğimizi Cape Town’nun en turistik yeri Waterfront’ta yedikten sonra, size kendinizi biraz turist hissetmeniz için serbest zaman vereceğiz. Sonrasında gün batımında sizin de çok güzel fotoğrafarınız olsun diye, Aslan Başı Tepesine tırmanışımız başlayacak. Lion’s Head şehrin 4 yüksek tepesi içinde, Cape Townluların iş sonrası günlük sporlarını yapmak amacıyla kullandıkları bir parkur ama bizim gibi ilk defa tırmananlar için azıcık zorlu olabiliyor. 1 saatlik bir yürüyüşle zirveye (669 metre) ulaştıktan sonra gün batımına hayran kalıp, geri dönüş yolculuğumuz başlayacak, otele geçip duş alıp, akşam yemeğimizi için çıkacağız yeniden.

8.Gün:  CAPE TOWN > İSTANBUL
Sabah kahvaltısının sonrasında, saat 17:20’deki uçuşumuza kadar serbest zamanınız olacak. İsteyenler şehre gidip, sonra alışverişlerini yapabilirken, isteyenlerle beraber otelimizin sahil kenarındaki barında oturup, bir sonraki gezinin hayallerine kapılacağız. İstanbul Atatürk Havalimanı’na varışımız 18 Ağustos’ta 05:05’de olacak. Kalan zamanda dinlenmek sizin tercihinizde.

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
• Türk Hava Yolları ile İstanbul-Cape Town Cape Town-İstanbul ekonomi sınıfı gidiş dönüş havayolu ücreti
• Dış hat havalimanı vergileri
• 7 gece programda ismi belirtilmiş otellerde 2 kişilik odalarda oda/kahvaltı konaklama
• Havaalanı / Otel / Havaalanı transferleri
• Özel otobüs ulaşımı
• Büyük Beyaz Köpekbalığı Dalışı, Ümit Burnu Turu, Robben Island turu, Masa Dağı gezisi, Lions Head tırmanışı, Woodstock Mural gezisi ve programda belirtilen tüm geziler ve aktiviteler
• Programda belirtilen tüm müze, milli park ve ören yeri giriş ücretleri
• 8 öğlen yemeği
• 7 akşam yemeği
• Tüm bahşişler (Gezi boyunca şoför ve rehber için bahşiş toplanmayacaktır)
• Yurtdışı çıkış harcı
• Zorunlu seyahat sigortası
• Seyahatimizde hiçbir ekstra tur satışı yoktur.

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
• Kişisel ihtiyaçlar
• Her türlü alkollü ve alkolsüz soğuk–sıcak içecekler
• Çamaşır hizmetleri
• Telefon aramaları
• Fazla bagaj ücretleri

Uçuşlar:
TK 44 10AUG IST>CPT Kalkış:01.55 Varış:12.10
TK 45 17AUG CPT>IST Kalkış:17.20 Varış:05.05
* * Ertesi gün

 

GEZİ HAKKINDA ÖNEMLİ NOTLAR
• Patika.Travel doğal afet gibi nedenlerden dolayı programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
• Programa 8 yaşından küçükler katılamazlar. (Köpekbalığı Dalışına katılamazlar)
• Programa tansiyon, kalp yetmezliği, astım, kilo fazlası gibi sağlık sorunları olanların kayıt öncesi bu sıkıntılarını Patika.Travel ile paylaşmaları istenmektedir. Yapacağımız aktivitelerin içeriği ve sizleri zorlama durumuna dair fikir birliğine varmamız için.
• Gezimizin kontenjanı 20 kişiyle sınırlıdır.
• Ödeme seçenekleri ve kredi kart taksit imkanları için ödeme seçenekleri tablosunu inceleyebilirsiniz.
• İptal şartları için sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.
• Güney Afrika için vizeye gerek yoktur.

*Not: Bu program TÜRSAB (A-10365 ) nolu Goenka Travel tarafından hazırlanıp gerçekleştirilmektedir.

Bilgi ve Rezervasyon için:
Tel: 0212 359 58 13 / 48
E-mail: bugezi@bumed.org.tr