Bitki Temelli Beslenme Okulu

Bu kurs ile bitki temelli beslenmenin içeriklerini ve sağlıklı beslenmenin günlük hayata adaptasyonu hakkında bilgilere sahip olacaksınız. 

Eğitim kimler için idealdir?
Bitki temelli beslenmeyi hayatına yerleştirmek isteyenler
Besin alerjileri olanlar (Süt, yumurta, gluten alerjileri vs.)
Vegan, vejetaryen, fleksitaryen beslenenler
Vegan yaşayanlar
İklim krizine karşı günlük hayatını dizayn etmek isteyenler
Sağlıklı beslenmek isteyenler
Kilo vermek isteyenler
Minimalist yaşamaya değer verenler

Eğitim sonunda neleri öğrenmiş olacaksınız?
Bitki temelli beslenme içerikleri, proteinler, demir, kalsiyum konuları
Bitki temelli beslenmeyi hayatımıza adapte etme yolları
Alışveriş, mutfak, yaşam düzenlemeleri, beslenme planı oluşturma yolları
Minimalist yaşama geçişte beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri
Hastalıklara, obeziteye karşı bireysel olarak yapabileceklerimizin sandığımızdan fazla olması
İklim krizi ve gıda sistemi, beslenme ilişkisi

Tarih: 22 Ekim 2022
Saat: 09.00 – 17.00
Süre: 1 gün

Katılım Bedeli
Katılımcı: 750 TL
Bümed indirimli katılımcı: 500 TL

Eğitmen: Kevser Başkara, 1988 yılında doğdu. Lise Eğitimini İskenderun İbni Sina Anadolu Lisesi’nde, Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamladı. 2015 yılında vegan yaşama geçiş kararıyla beraber %100 vegan beslenmeye başladı. Türkiye’nin ilk vegan diyetisyenidir. Tasarladığı ve hayata geçirdiği, Açık Radyo’da 3 yayın dönemi “İnsanın ve gezegenin sağlığı için bitki temelli beslenme” sloganlı Vegan Sağlık Programı’nı İstanbul Üniversitesi ÇAPA Tıp Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Erk ile beraber yaptı. Türkiye’nin ilk vegan kenti Didim Belediyesi ile Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim Vegan Festivali’ni düzenlemektedir. 4 yıldır festivalin danışmanlığını yapmaktadır.

Dünya, Avrupa ve Asya Boks Şampiyonu Ünsal Arık’ın vegan sporcu beslenmesi danışmanlığını 2 yıldır sürdürmektedir.

Sürdürülebilir Beslenme konusunda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni baz almaktadır. Küresel Amaçlar için çalışmaktadır.

Hürriyet Gazetesi’nde Sürdürülebilir Vegan Beslenme köşesinde yazmaktadır. Gastronomi Turizmi Federasyonu Sağlık Komitesi üyesidir. Federasyondaki görevi çağın eğilimi olan vegan beslenmeyi Türk Gastronomisi içinde zenginleştirmektir. Bu konuda yurtiçi ve yurtdışı çalışmalar sürdürmektedir. Gastronomi Turizmi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile beraber hareket etmektedir. Çölyaklılara sosyal destek olmayı hedefleyen Glutensiz Hayat Derneği Kurucularındandır. Kaleme aldığı Çölyaklının El Kitabı, 2015 yılında yazdığı yayımlanmıştır.Yeme-içme şirketlerine, kurumsal şirketlere, belediyelere, bireylere vegan beslenme danışmanlığı vermenin yanı sıra vegan lezzetleri Türk damak tadına uyarlama konusunda çalışmaktadır.Sadece insan beslenmesi ile ilgili değil gezegenin beslenmesi ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.Bütünsel Bitkisel Beslenme’nin hastalıkları tedavi edici yönünü doktorlara da eğitim vererek anlatmaktadır.Sosyal medyayı aktif kullanıp kişilerin en çok endişe ettiği konuları toparlayıp eğitim modelleri geliştirmektedir. Vegan Beslenme Okulu bu eğitimlerden sadece biridir.

Online ödeme için tıklayınız.