Türk Şarapları Atölyesi

Türkiye toprakları dünyanın en eski şarap bölgelerinden biridir. Ayrıca kaliteli bağ alanları , bu topraklara özgü mükemmel üzüm çeşitleri, ve şarap yapımına çok uygun iklimi sayesinde üst düzey şaraplar üreten üreticiler her geçen gün artmaktadır Atölyemizde ,Türkiye’nin  şarap bölgeleri ve bu bölgelerdeki butik şarap üreticileri anlatılacak.

Her derste anlatılan bölgenin iki önemli butik şarap üreticinin şarapları tadılacaktır.

1 – Trakya Bölgesi
2 –  Trakya Bölgesi
3 – Ege Bölgesi
4 – Ege Bölgesi
5 – İç Anadolu Bölgesi
6 – Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri


Süre: 6 Hafta
Saat: 19.00 – 21.45
Gün: Çarşamba

Katılım Bedeli
Üye: 750 TL
Misafir: 900 TL

Eğitmen : A.Deniz Akıncılar

1950 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1974 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye bölümünden mezun oldu. 1975-1977 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı Bütçe Planlama dairesinde uzman olarak çalıştı. 1978-1995 yılları arasında özel sektörde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.
1995-2001 yılları arasında Newyork Metropolitan Museum Of Art, Londra British Museum, Tate Galery, Paris Musee D’orsay, Musee de Louvre, Vienne Kunsthistoriches Museum ve Roma Vatican Museum başta olmak üzere dünyanın önde gelen müzelerinde araştırmalar yaptı.
Şarap Kültürü konusunda da Güney Afrika ve Kaliforniya’da incelemeler yaptı.
A.Deniz Akıncılar, 2001 yılından bu yana çeşitli üniversitelerde ve özel kuruluşlarda sanat ve yaşam kültürü üzerine seminer ve kurslar düzenlemektedir.