Şarap Kültürü Atölyesi

“Şarap menüsüne bakabilir miyim?”  diyebilmek, tanımak, bilmek ve keyifle içmek için ihtiyacınız olan tüm temel şarap bilgilerini bu programda bulmak mümkün.

Kırmızı Şarap mı Beyaz Şarap mı? Sorusunu cevaplamadan önce şarabın tarihsel gelişimine kısa bir yolculuk gerçekleştireceksiniz. İçtiğiniz şarabın hangi şaraplık üzüm türünden,  nasıl üretildiğini ve yıllandırıldığını öğrenecek. Şarap alımı, saklanması  ve servisinin püf noktaları hakkında da bilgi sahibi olacaksınız. Eğitimiz ile yemeklerinize eşlik edecek doğru şarabı kolaylıkla seçebileceksiniz.

Şarabın Dünyasına Giriş
Dünyanın bazı bölgelerinde insanların şaraba karşı oldukça ilginç tutumları var, şarabı sadece içiyorlar.
Restoranlarda garsonlar sadece şu soruyu soruyor: “Kırmızı mı alacaksınız, beyaz mı?”
Eğer müşteriler herhangi bir şekilde şaraptan bahsederlerse, içtikleri şarabı tarif etmek için ‘İYİ’ gibi yüksek hayal ürünü kelimeler kullanılıyor.
Şarap hakkında bir parça bilgi size içtiğiniz şaraptan keyif almanızı sağlar.
Katılımcılar bu seminerle şarabı keşfedecekler ve seveceklerdir.
Amaç yaşamın zevklerini anlayarak sevmekse, şarap bunların başında gelir.

Şarabın Öyküsü

  1. Şarap tadımında önemli terimler. Şarap tadımına hazırlık. Şarap tadım aşamaları. Şarap değerlendirme kriterleri.
  2. Şaraplık üzümlerin özellikleri. Fransız şarapları
  3. Fransız ve İtalyan şarapları
  4. İspanyol ve Portekiz şarapları
  5. Amerikan, Şili, Arjantin ve Türk şarapları
  6. Şarap ve yemek uyumu


Tarih: 24 Aralık 2018
Süre:
6 Hafta
Saat: 19.00 – 21.45
Gün: Pazartesi

Katılım Bedeli
Üye: 600 TL
Misafir: 750 TL

Eğitmen : A.Deniz Akıncılar

1950 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1974 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye bölümünden mezun oldu. 1975-1977 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı Bütçe Planlama dairesinde uzman olarak çalıştı. 1978-1995 yılları arasında özel sektörde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.
1995-2001 yılları arasında Newyork Metropolitan Museum Of Art, Londra British Museum, Tate Galery, Paris Musee D’orsay, Musee de Louvre, Vienne Kunsthistoriches Museum ve Roma Vatican Museum başta olmak üzere dünyanın önde gelen müzelerinde araştırmalar yaptı.
Şarap Kültürü konusunda da Güney Afrika ve Kaliforniya’da incelemeler yaptı.
A.Deniz Akıncılar, 2001 yılından bu yana çeşitli üniversitelerde ve özel kuruluşlarda sanat ve yaşam kültürü üzerine seminer ve kurslar düzenlemektedir.

Online ödeme için tıklayınız…