Probiyotik İçecek Su Kefiri Atölyesi

Canlı probiyotikler içeren fermante gıdaları evde hazırlamayı öğrenmek hakiki bir yaşam becerisi. ⁠⠀
Su kefiri; süt ürünü içermeyen, probiyotik, fermante bir içecek.

Bu atölyede Nazlı Pişkin’den su kefiri yapımının inceliklerini öğreneceğiz.⁠⠀

Bu atölyede neler anlatılacak?⁠⠀
– Fermantasyon nedir?⁠⠀Fermante gıdaların bağışıklığa etkisi nedir?
– Su kefiri nedir?⁠⠀
– Su kefiri ile süt kefirinin çeşitli yönlerden farkı nelerdir?⁠⠀
– Su kefirinin faydaları nelerdir?⁠⠀
– Su kefiri evde nasıl yapılır; yapımında nelere dikkat etmek gerekir?⁠⠀

Bu atölyede birlikte neler yapılacak?⁠⠀
– Nazlı’nın önceden hazırladığı farklı çeşnili su kefirleri tadımı yapılacak.⁠⠀
– Nazlı, su kefiri yapımını uygulamalı gösterecek.⁠⠀
– Katılımcılara evde kendi su kefirlerini yapabilmeleri için su kefiri anaları dağıtılacak. ⁠⠀

Su kefiri atölyesinde su kefiri bahane gıdamız, kendimiz ve tabiatımız üzerine konuşma fırsatımız bolca oluyor.

Gün: Cumartesi
Süre: 1 gün
Saat: 11.00 – 13.30

Katılım Bedeli:
Üye:
150 TL
Misafir:
180 TL

Eğitmen Nazlı Pişkin’94
Yemek kültürü araştırmacısı, yemek yazarı, çevirmen. Antalya Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölüm’ünden mezun oldu. Çevirmenlik hayatında özellikle yiyeceklerin tarih içindeki yolculuklarına odaklandıktan sonra İstanbul Üniversitesi Akdeniz Dünyası Araştırmaları Bilim Dalı’nda tarih yüksek lisans derecesi aldı. Akdeniz havzasında tarih boyunca kurulmuş uygarlıkların yeme-içme kültüründe malzeme ve tekniklerin sürekliliği ve değişimleri bağlamındaki araştırma yazıları ve çevirileri 2000 yılından beri çeşitli dergilerde yayınlanmaktadır. Farklı yayınevleri tarafından yayınlanmış yemek kültürü konusunda kitap çevirileri, uluslararası Gourmand ödüllü yemek kültürü kitapları editörlükleri bulunmaktadır. Nazlı Pişkin, yemek kültürü, malzemelerin kültür tarihindeki yeri konulu seminerler ve fermantasyon atölye çalışmaları da düzenleyerek geleneksel ve sürdürülebilir mutfak bilgilerini uygulamalı olarak paylaşmaktadır.