Kendine Yakınlaşma Yolunda Bir Adım: Stresi Nasıl Yönetebilirim?

Stres, her ne kadar insanın hayatta kalması ve yeni durumlara adapte olması için gerekli olan doğal bir reaksiyon olarak tanımlansa bile insanın gündelik yaşamda stres yaratan unsurlara sürekli maruz kalması, stresi sağlıklı şekilde yönetmekte zorluk çekmesi, insanı zihinsel, fiziksel ve duygusal olarak olumsuz yönde etkiler. İnsan çoğu zaman stresten ne şekilde etkilendiğinin farkına varamaz; çünkü gündelik yaşantısındaki sorumluluklarını yerine getirebilmek için sürekli bir koşturma içindedir.

Bu koşturmanın içinde durup kendisini dinlemek yerine, stres yaratan durumlar karşısında ortaya çıkan öfke, tahammülsüzlük, gerginlik, kaygı gibi duyguları hissetmekten kaçmak için fazla yemek, fazla alışveriş yapmak, zorunlu haller dışında internette fazla zaman geçirmek gibi kendisine zarar veren araçlara yönelebilir. Sonuç olarak, hayatta kalmak, ihtiyaçları gidermek, güzel zaman geçirmek için başvurulan araçlar, farkında olmadan insanın kendisinden kaçması için kullandığı ve zarar verebilecek araçlar haline gelebilir.

İnsan kendisinden kaçtıkça, kaçmak için başvurduğu araçlar da yeni bir stres unsuru haline gelir. Böylece, insan kendisini içinden çıkılması zor bir döngü içinde bulur.

Katılımcılar bu atölyede:

● Stres ve stresin insan hayatındaki etkileri

● Stres yaratan içsel ve dışsal etkenler

● Stres ve kendine zarar verici davranışlar arasındaki ilişki

● Sağlıklı duygu yönetme teknikleri

Konuları hakkında bilgi edinecekler.


Süre:
1 Gün
Saat: 19.30 – 21.00

Katılım Bedeli
Katılımcı:250
Bümed üye katılımcı: 200 TL

Eğitmen: Feyza Bayraktar, 1980 senesinde doğdu. Lise eğitimini, Koç Özel Lisesi’nde, lisans eğitimini de Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nde tamamladı. Daha sonra, New York Üniversitesi’nde Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde yüksek lisansını yaptı. Yüksek lisansı sırasında, özellikle Kadın Ruh Sağlığı ve Yeme Bozuklukları alanlarında araştırma görevlisi olarak çalıştı. New Orleans’da meydana gelen kasırga üzerine, bölgede yaşayan kişilere psikolojik destek verdi. Yüksek lisans eğitimi sırasında, Chicago Üniversitesi’nden, yeme bozuklukları ve obezite psikolojisi üzerinde çalışması için kendisine araştırma asistanlığı teklifi geldi. Kendisi, New York Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra, New York’da, özellikle kadın ruh sağlığı ve yeme bozuklukları alanında bir çok klinikte psikolojik danışmanlık hizmeti verdi. Daha sonra Princeton Üniversitesi Sağlık Merkezi’nde klinik intern olarak çalışmaya başladı ve doktorasını tamamladı.

Oxford Üniversitesi’nde düzenlenen yeme bozuklukları ve kilo kontrolü tedavisinde bilişsel davranışçı terapiler eğitimini; Londra’da, Ulusal Yeme Bozuklukları Derneği’nin yeme bozuklukları tedavisi eğitimini de tamamladıktan sonra duygu yönetme becerileri ile ilgilenmeye başladı. Duygu yönetme becerileri üzerine bir çok uluslararası eğitime katıldı.

Feyza Bayraktar, kadın ruh sağlığı, beden imajı, yeme bozuklukları ve obezite psikolojisi ile ilgili ulusal ve uluslararası bir çok çalışmada yer aldı.  Özellikle bu alanlarda, yurtiçi ve yurtdışı kongrelere konuşmacı olarak davet edilip eğitimler vermektedir. Kendisi, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Yayın ve basın organlarında zaman zaman yer alan Feyza Bayraktar, 2014-2015 yayın döneminde, 24TV’de, psikolojik problemleri ele alan “Ne Yapmalı?” adlı bir program yapmıştır.

Kendisi, 2011- 2016 yılları arasında faaliyet gösteren Yeme Bozuklukları Destek Derneği’nin kurucusu olup, bu süre içinde derneğin başkanlığını yapmıştır. Kendisinin, 1994 yılında, 14 yaşındayken yayınlanan;  “Karanlıkta Doğan Güneş” adlı bir romanı ve 2011 senesinde Doğan Kitap’ dan yayınlanan “Yemek ya da Yememek” adlı bir kitabı vardır.

Online ödeme için tıklayınız.