5000 yıldır yetişen Camellia Sinensis nedir; ne değildir? Çay yaprağının arkasında hayata dair neler saklı hiç düşündünüz mü? Dünyada insan hayatında sudan sonra en çok neden çay içiliyor?

Çayın sadece bir içecek olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Çay dünyasından kendi dünyamıza uzanan köprüyü farkettik mi?
Çayı tanıdığınız kadar kendinizi de tanıyor musunuz?
Her yudum çayın size hangi iyilikleri taşıdığını biliyor musunuz?
Çay içmek için ayırdığınız zamanı kendiniz için ayırıyor musunuz?
Çay aracılığıyla beş duyunuzu doyuruyor musunuz?
Gün içinde Ben Zamanı kullanıyor musunuz?
Hiç mevsimine, burcunuza, şahsınıza özel çay demlediniz mi?

Çaydan hayatıma iyilik, sağlık, güzellik, farkındalık demlensin ben de özkeşif ile yudumlarım diyorsanız sizi bekliyoruz…

Eğitimin İçeriği:
Çay yaprağının ardındaki büyük doğa, tarih ve ilhamın kendimizi de daha fazla keşfetmeye ilham vermesi amacı ile tasarlanmış bu atölye çalışmasında çaya, çaya dair bilinen ve bilinmeyenlere ve kendimize dokunuyoruz. Çay yaprağının kokusu, dokusu, yapısı, işlenişi ve çeşitlerini; sağlığa faydalarını, eşsiz lezzetlerini keşfetmenin yanısıra duyularımızın bu uyanışı ile birlikte kendi dünyamızda da keşiflere dalıyoruz. Çayın sadece bir içecek olmadığını kanıtladığımız ; eğlenceli bir o kadar da duyuları ve hisleri uyandıran keyifli tadım duyum keşif atölyesi.

Çay dünyasına giriş ve kendi dünyamıza giriş
– Dünyada ve Türkiye’de çay ve çeşitleri
– Çay hakkında bilinenler ve bilinmeyenler
– Kokular ve tatlarla farklı karakterler Chai ve Rooibos
– Daha az bilinenler: Beyaz Çay, Oolong ve Pu-Erh
– Yeşil Çaylar, Sencha ve Matcha Sağlık şifreleri!
– Öz keşif astroloji, kokoloji oyunları
– Koku ve tad tercihlerimiz, burcumuz ve farklı karakterlerimiz

Demlik deneyimleri ve çay sırları:
Kırmızı çay ROOİBOS aromalı (grup çalışması)
Siyah çay CHAi baharatlı (grup çalışması)
Oolong / Pu Erh (grup çalışması)
Sencha / Matcha (grup çalışması)
Blooming Tea çiçek açan yeşil çay
“Sağlık, Yeme-içme, Güzellik, Pratik Yaşam”


Tarih:
 21 Mart 2019
Süre: 1 Gün
Saat: 19.30-21.45
Gün: Perşembe

Katılım Bedeli:
Üye: 
125 TL
Misafir: 150 TL

Eğitmen:Elif Vardar Solak Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden 1996’da mezun olduğundan bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olup İngilizce Dil Programlarında yöneticilik görevi üstlenmektedir. 2009 yılından bu yana uluslararası Laureate üniversiteler arası eğitim ağı içinde eğitmen koçu olarak görev yapmaktadır. Halen İngilizce Öğretmenliği okul deneyimi, okul uygulaması ve okul uygulaması seminer derslerini vermektedir.

Öğretmen, eğitmen, eğitmen koçu ve yönetici kimlikleri ile yol aldığı kariyerinde İşletme Yüksek Lisansı ile hayata, öğrenmeye ve öğretmeye farklı disiplinlerden bakmanın katma değerini keşfetmiştir. Katıldığı sayısız eğitim çalışmalarında eğitimde zihinsel süreçler, eğitim psikolojisi ve öğrenci davranışları, eğitim yönetimi, eğitmen koçluğu, ölçüm-değerlendirme ve müfredat danışmanlığı alanlarında uzmanlaşmıştır. Eğitimde kalite standartları akreditasyon program ve süreçlerinde aktif rol almıştır.

Duyularla gelen koku, doku, lezzet deneyimleri, astroloji, insan psikolojisi, pedagoji, müzik, sanat, felsefe, seyahat ve turizm alanlarındaki ilgi, bilgi ve birikimlerini 22 yılı aşkın eğitmen kimliği ile birleştirdiği derslerinde, uluslararası eğitmen çalışmaları, seminer konuşmaları ve küçük atölye çalışmalarında paylaşmaktadır.

Online ödeme için tıklayınız…