Şarap Kültürü

Şarap menüsüne bakabilir miyim ?”  diyebilmek, tanımak, bilmek ve keyifle içmek için ihtiyacınız olan tüm temel şarap bilgilerini bu programda bulmak mümkün. Eğitmen Deniz Akıncılar.

Şarabın Dünyasına Giriş
Dünyanın bazı bölgelerinde insanların şaraba karşı oldukça ilginç tutumları var, şarabı sadece içiyorlar.
Restoranlarda garsonlar sadece soruyu soruyor.
'Kırmızı mı alacaksınız, beyaz mı'
Eğer müşteriler herhangi bir şekilde şaraptan bahsederlerse, içtikleri şarabı tarif etmek için ‘İYİ’ gibi yüksek hayal ürünü kelimeler kullanılıyor.
Şarap hakkında bir parça bilgi size, içtiğiniz şaraptan keyif almanızı sağlar.
Katılımcılar bu seminerle şarabı keşfedecekler ve seveceklerdir.
Amaç yaşamın zevklerini anlayarak sevmekse, şarap bunların başında gelir.

Şarabın Öyküsü
1. Şarabın tarihsel gelişimi; üzümlerinn yetiştirildiği topraklar , şaraplık beyaz üzümler , şaraplık kırmızı üzümler bağbozumu
2. Kırmızı ve beyaz şarap üretemi şampanya üretimi,şarapların yıllandırılması
3. Şarapta fıçı ve mantar kullanımı,şarap tatma sanatı (degüstasyon) şarap ve yemek uyumu
4. Fransız şarapları ve Bordeaux bölgesi şaraplarının özellikleri
5. Fransa'nın Bourgogne ve Rhone bölgesi şaraplarının özellikleri
6.  Fransa'nın Loire bölgesi ve Güney Fransa şaraplarının özellikleri
7. İtalyan şarapları ve İtalya'nın Pıemonte ,Toscana ,Vento ve Sicilya bölgesi şaraplarının özellikleri
8. İspanyol şarapları ve La rioja, Navarra, Katalonya , Castilla-la mancha  bölgesi şaraplarının özellikleri
9. Portekiz şarapları ve Porto ve Madeıra şaraplarının özellikleri
10.  Güney Afrika ve Avusturalya şaraplarının özellikleri
11. Şili, Arjantin ve Abd şaraplaraının özellikleri
12. Türk şarapçılığının dünü -bugünü - yarını  

Her derste iki şişe şarap tadılacak ve katılımcılar tarafından belli kriterlere göre değerlendirilecektir. Her anlatımda ,katılımcılara konuyla ilgili ,dokümanlar verilecektir.


Tarih: 27 Nisan 2017
Süre  :
10 hafta
Saat  :19.30 – 22.30
Gün   :Perşembe

Katılım Bedeli
Üye    : 890 TL
Misafir: 1.100 TL

Detaylı bilgi ve rezervasyon için:
kurs@bumed.org.tr / 212 - 359 5813

A. Deniz Akıncılar
1950 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1974 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye bölümünde mezun oldu. 1975-1977 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı Bütçe Planlama dairesinde uzman olarak çalıştı. 1978-1995 yılları arasında özel sektörde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.
1995-2001 yılları arasında Newyork Metropolitan Museum Of Art, Londra British Museum, Tate Galery, Paris Musee D’orsay, Musee de Louvre, Vienne Kunsthistoriches Museum ve Roma Vatican Museum başta olmak üzere dünyanın önde gelen müzelerinde araştırmalar yaptı.
Şarap Kültürü konusunda da Güney Afrika ve Kaliforniya’da incelemeler yaptı.
A.Deniz Akıncılar, 2001 yılından buyana çeşitli üniversitelerde ve özel kuruluşlarda Sanat ve Yaşam kültürü üzerine seminer ve kurslar düzenlemektedir.

 
© 2012 BÜMED | Her Hakkı Saklıdır. Bu sayfadaki bilgiler kaynak gösterilse dahi, izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz.
Kurumsal Üyelik Atölyeler BUgezi Etkinlikler Boğaziçi Dergisi BURC Powerbuy İletişim Sponsorluk